Paste your Bing Webmaster Tools verification code here

Crêpes Suzette

by stlastla

Crêpes Suzette er franskmennenes svar på dessert pannekaker og de har gjort en god jobb. Det til tross for at retten ble unfanget ved at en 14 år gammel kjøkkenassistent i 1895 ved en feil klarte å tenne på en dessert han preparerte til den engelske kronprinsen senere kjent som Kong Edvard den syvende på Cafe de Paris.

Retten består av to deler, pannekaker og suzettesaus:

Pannekaker:
3 dl hvetemel
½ ts salt
5 dl melk
4 egg
smør til steking

Suzettesaus:
2 ss smør
2 eggeplommer
1 dl melis
saft og skall av 1 appelsin og 1/2 sitron
ca. 2 ss konjakk
ca. 2 ss likør (appelsin/sitrus)

Fremgangsmåte pannekakerøre:

  1. Bland sammen 3 dl mel og ½ ts salt.
  2. Tilsett 2 dl melk og rør til melken har blandet seg med melet. Tilsett 2 dl melk til og rør til du har fått en halvtykk røre. Tilsett så resten av melken og eggene.
  3. Hvis du har tid, sett røren til side og legg et kjøkkenhåndkle over bollen i 30 min. (kan stå lengre om du ønsker det). Dersom du har lyst på litt søte pannekaker kan du tilsette 1-2 ts med sukker.
  4. Sett på stekepannen og smelt litt smør.
  5. Hell i nok røre til at røren akkurat trekker seg ut i kanten av stekepannen, og snu pannekaken når røren har stivnet på oversiden.

Fremgangsmåte Suzettesaus:

1. Smelt smøret i en kasserolle på middels varme.

2. Bland sammen melis, egg, appelsin- og sitronsaft og skall.

3. Hell så over sausen i stekepannen og varm opp.

4. Stenk over konjakken og tenn på. (Hvis du liker å være litt «show off» så kan du gjøre dette foran vennene dine. Pass imidlertid på at du ikke bruker for mye brennevin, da kan det går galt)

Her finner du forøvrig andre pannekake oppskrifter:

Vanlige pannekaker

Grove pannekaker

Dessert pannekaker

Lignende oppskrifter du bør se på :

  • Ingen lignedne oppskrifter

Previous post:

Next post: