Paste your Bing Webmaster Tools verification code here

Dessert pannekaker

by stlastla

Dessert pannekaker er utrolig godt og det finnes knapt en anledning hvor det ikke passer og slenge noen deilige dessert pannekaker på bordet. Disse dessert pannekakene kommer med et helt nydelig valnøttpuré og sjokoladesaus. Kjempegodt:)


Pannekake oppskrift

4 stk egg
3 dl hvetemel
½ ts salt
5 dl melk
50 gram sukker (kan sløyfes da det blir ganske søtt med tilbehøret uansett)

1. Bland sammen 3 dl mel og ½ ts salt.
2. Tilsett 2 dl melk og rør til melken har blandet seg med melet. Tilsett 2 dl melk til og rør til du har fått en halvtykk røre. Tilsett så resten av melken og eggene.
3. Hvis du har tid, sett røren til side og legg et kjøkkenhåndkle over bollen i 30 min. (kan stå lengre om du ønsker det). Dersom du har lyst på litt søte pannekaker kan du tilsette 1-2 ts med sukker.
4. Sett på stekepannen og smelt litt smør.
5. Hell i nok røre til at røren akkurat trekker seg ut i kanten av stekepannen, og snu pannekaken når røren har stivnet på oversiden.

Sjokoladesaus

Sjokoladesausen skal du bruke til å helle på dessertpannekakene etter at du har hatt i nøttefyllet.

2 plate kokesjokolade
2 ½ dl kremfløte
1. Smelt sjokoladeplatene i en kasserolle på svak varme.
2. Hell i kremfløten og bland den med sjokoladen.
3. Kok i et par minutter til sausen blir litt tykkere.

Valøttpurré


1 dl melk
100 g sukker
150 g malte valnøttkjerner
1 ss rom
saften av ½ stk lime (kan sløyfes)
ca. 3 dl kremfløte
1. Bland sukker og malte valnøttkjerner
2. Hell i melken og kremfløten.
3. Hell over limesaften og 1 ss rom.
4. Kok opp blandingen og la den koke til den tykner.

Valnøttpuréen kan du bruke både varm og kald, men jeg anbefaler at du bruker den varm.


Her finner du oppskrift på vanlige pannekaker og Grove pannekaker

Lignende oppskrifter du bør se på :

  • Ingen lignedne oppskrifter

Previous post:

Next post: