Paste your Bing Webmaster Tools verification code here

Fylte pannekaker

by stlastla



Fylte pannekaker er perfekt for deg som synes at pannekaker med syltetøy eller sukker blir litt i søteste/enkleste laget. Her finner du flere oppskrifter på fylte pannekaker hvor grunnfyllet er kjøttdeig.

Fylte pannekaker

fylte pannekaker

Først av alt, her har du  grunnoppskriften på pannekaker:

Ingredienser

  • 4 egg
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl melk
  1. Bland sammen 3 dl mel og ½ ts salt.
  2. Tilsett 2 dl melk og rør til melken har blandet seg med melet. Tilsett 2 dl melk til og rør til du har fått en halvtykk røre. Tilsett så resten av melken og eggene.
  3. Hvis du har tid, sett røren til side og legg et kjøkkenhåndkle over bollen i 30 min. (kan stå lengre om du ønsker det). Dersom du har lyst på litt søte pannekaker kan du tilsette 1-2 ts med sukker.
  4. Sett på stekepannen og smelt litt smør.
  5. Hell i nok røre til at røren akkurat trekker seg ut i kanten av stekepannen, og snu pannekaken når røren har stivnet på oversiden.

Det finnes mange varianter av fyll til pannekaker. Her har du noen varianter:

Kjøttfyll og spagettisaus- Vanskelighetsgrad – lett

Ingredienser

  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 boks med spagettisaus
  • 100 gram revet ost.

Fremgangsmåte:

  1. lag pannekakerøren
  2. brun kjøttdeig og hell over spagettisaus
  3. riv ost
  4. legg så en passe tykk stripe med kjøttdeig på langs i pannekaken og legg revet ost etter behov over. Rull sammen pannekaken og putt den i munnen.


Kjøttfyll og bearnaisesaus - vanskelighetsgrad – middels

Ingredienser

  • 1 pose TORO Bearnaisesaus
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 stor løk
  • 8 sjampinjonger
  • 1 rød paprika
  • 100 g revet ost
  • 3 egg,sammenpisket
  • 3 ss hakket persille
  • salt og pepper
  1. Det første du må gjøre er å lage pannekakerøre og steke opp pannekakene. Så setter du disse til side og går løs på resten.
  2. Sett ovnen på 190 grader
  3. Brun kjøttdeigen i en stekepanne
  4. lag bearnaisesaus etter oppskriften som følger med.
  5. Hakk opp løken, skjær opp paprikaen  og sjampinjongen. Hell dette over kjøttdeigen og fres det i et par min.
  6. Skru ned varmen på stekepannen et par hakk og hell over eggene og tilsett persille og ost.
  7. Hell på salg og pepper etter eget behov.
  8. finn frem pannekakene du stekte i starten og legg en stripe med fyll i hver pannekake. Rull pannekakene sammen og legg de i en ildfast form. Hell bearnaisesaus over.
  9. Sett formen i ovnen og la de stå 3-5 min i ovnen.
  10. Spis gode pannekaker og kos deg:)

Serveringstips: Salat

Denne oppskriften er inspirert av toro


Previous post:

Next post: